Pressklipp!

42´EDIZIONE DEL PREMIO INTERNAZIONALE VARENNA

Bessie Johanson ställer ut tillsammans med Italiens naivister på “42´EDIZIONE DEL PREMIO INTERNAZIONALE VARENNA”under tiden 18 augusti – 9 september i Varenna vid Lago di Lecco, Italien.

Al Lansens naivister

Beställningsjobb

Formex / Åry Trays

Sveriges konstigaste startelva?

Madrid 2009

Livets goda i bilder och mersmak

KF:s medlemstidning presenterar en konstnär på våren och en på hösten. Förra hösten var det mina bilder de fastnade för, säger Bessie Johanson med ett leende.

 

Bessie deltar i prestigefyllt evenemang

Vicklebykonstnären Bessie Johanson har blivit utvald att delta med sin konst i den internationella konsttävlingen, utställningen "Prix Suisse et Prix Europe de Peinture primitive moderne et d'Art brut, singulier et insolite 2004" i Galeri Pro Arte Kasper, Morges, Schweiz. Evenemanget pågår mellan den 15 maj och 25 juni.

I år är det för 33: e gången som ett stort antal konstnärer från hela världen visar sin konst inför en jury bestående av internationellt erkända konstexperter och en kunnig publik. Bessie Johanson och galleristen Lia Kasper kände inte till varandras existens förrän Bessie under en resa förra året stannade till i Morges och besökte galleriet. Bessie berättade om sina bilder och det väckte Lia Kaspers intresse.

Tidigt i våras kom beskedet att Bessie blivit utvald att delta i årets upplaga av det prestigefyllda konstevenemanget. - Det känns otroligt spännande och stimulerande att vara med i ett så stort evenemang, säger Bessie, och jag har inte en aning om vilka andra konstnärer som är med.

Lördagen den 15 maj är det vernissage och då är Bessie på plats i den idylliska schweiziska staden Morges. Tävlingsbidraget "la dolce vita" är på plats sedan några veckor. Nu väntar expertbedömingen från juryn och publiken, men inte förrän till midsommar är det klart vilka konstverk som konstexperterna fastnat för.

- För min del är inte det viktigaste att vinna, utan att få visa upp det jag gör inför en stor internationell publik, förklarar Bessie Johanson.

Bessie hos Börjes Logistik & Spedition

Slutet av sommaren 2004 var det invigning hos Börjes Logistik & Spedition i Nybro. Hedersgäst var en ny tavla som Bessie Johanson målat åt förtaget.


Svensk kulturhörna i tysk restaurang

Glad krögare ovh glad konst i sann förening. Ulf Månsson valde att presentera konst från Öland när han öppnade sin nya restaurang i Berlin. Foto: Kristina Eriksson 

Vad passar bättre när en helsvensk restaurang öppnar i Berlin än lika helsvensk konst. Bessie Johanson var primärutställare när krögaren Ulf Månsson öppnade portarna till "der alte Schwede" mitt i svensktäta stadsdelen Charlottenburg.

Gästerna ska få njuta av god svensk mat. Fisken kommer från Kåseberga, löjrommen hämtas utanför Kalix och renköttet kommer från Västerbotten.

Förutom idel svenskt, från personal till meny, så finns också svensk konst i Ulf Månssons nya kulturcentrum. Först ut med att visa svensk konst är alltså Bessie Johanson med sina glada, färgstarka naivistiska motiv.